9 Mayıs 2011 Pazartesi

Hepsi Alman Mucizesi, Ya Hamit?

Mesut Özil'in Real'e transferi sonrası çok tartışılan bir konuydu "Alman milli takımını seçmese Real'e gelebilir miydi" sorusu. Bence evet Mesut'un Real'e giden yolu Dünya Kupası formundan sonra açılmıştır. Altyapısı itibariyle de Alman patentli Bundesliga ürünü bir futbolcudur.


Şimdi Nuri Şahin transferi tamamlanmış durumda, Real'de ikinci Türk diyenler var Real'de ilk gerçek Türk diyenler var var oğlu var. Fakat biliyoruz ki Nuri de Mesut gibi Bundesliga formu ile sivrildi. BVB'nin şampiyonluğa giden yolu ne zaman tıkansa Nuri kilidi açan isim oldu. Real Madrid "Türk milli takımı oyuncusu" değil "Bundesliga Starı" transfer etti. Nuri de bu yönüyle tabiki de bir Alman becerisinin ürünüdür diye düşünüyorum. Ha milli takımda başarılı olmasını çok isterim o ayrı. (Gerçi Sakarya çetesinin başı Hiddink'in yanında olduğu sürece pek mümkün değil ya, neyse)
Şimdi Hamit'in de adı geçiyor Real Madrid ile. Fakat burada bir sorun var. Hamit alt yaş gruplarından beri Türk Milli takımında. Daha bir Bundesliga starı olmadan evvel Türk milli takımlarında forma giymiş ve uluslararası platformda rüştünü ispatlamıştı. Akabinde gelen Schalke ve Bayern serüvenleri. Bu sırada milli takım ile bir Avrupa Şampiyonası var tabi. Şimdi akıllara gelen soru şu; Mesut, Nuri neyse de eğer Hamit'de Real'in yolunu tutarsa bunu Bayern'deki formuna mı yoksa Türk Milli Takımı'ndaki formuna mı bağlanacak? Bence bu sezon Bayern 11'inde sıklıkla şans bulamamış bir oyuncunun tercih edilmesinin en büyük sebebi kendi klübünde forma şansı bulamadığı süreçlerde milli takımda gayet istikrarlı ve üst düzey form gösterebiliyor olması. Avrupa Şampiyonası elemelerinde ayakta kalabilen 1-2 futbolcumuzdan biri olan Hamit'in Kazakistan'a attığı spektaküler golün de vizyonuna büyük katkısı oldu diye düşünüyorum. Ayrıca Bayern'de bir mevkiye daha fazla hapsolmuş gibi oynatılan Hamit'in milli takımda tüm sağ kanadı domine ederek oynadığı formları Mourinho için referans olmuştur.


Tam manası ile "Türk" olduğu için Real'de ilk forma giyen futbolcu inşallah Hamit olacak. Ama üçünü de dünyanın en büyük futbol klübünde izlemek muazzam zevk verecektir bizlere.