9 Kasım 2008 Pazar

Derbi Kalecileri



Evet zevksiz,pozisyonsuz,kalitesiz bi derbiyi daha geride bırakmış bulunmaktayız canlarım.Tarafsız bi gözle seyretmekten ileri geliyor olmalı ki gram tat alamıyorum artık Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinden.Neyse bu konudaki serzenişleri şikayetleri daha sonra yazarız.Kalecilere gelelim.


Volkan Demirel

Eskişehir ve Arsenal maçlarındaki formu ile takdirimizi almıştı,bi alt yazıda görebilirsiniz.Yine formdaydı.Çok erken yedi golü,konsantrasyonu dağılabilirdi ama dağılmadı.Aksine bir kaç kurtarış ile motive olup önemli kurtarışlar yaptı.

Yediği golde hatası yoktu.Belki pozisyonu erken sezip açıyı kapatabilirdi ama ofsayt mı değil mi belirsizliği içinde pozisyon alamadı.Lincoln de iyi yere vurdu.

İptal edilen frikik golünde dikkatsizdi.Endirekt serbest vuruş kullanılıyor olmasına rağmen topa müdahale etmek istedi.Topa dokunsa ve top ağlara gitse gol geçerlilik kazanacaktı.

Servet'in kafa vuruşunda gereksiz bi şekilde kendini yere attı.Ayakları üzerine düşerek de kolaylıkla alabileceği topu kendini yere atarak dışarı yolladı.Tek handikapı buydu maç içinde.Sakatlanma riskini göz ardı edip izleyen adama "Abi ne uçtu bee!" dedirtmek için yapıyor bunları,eminim.Gerçi taraftara forma atarken kolunu çıkaran bi kaleciden bahsediyoruz,normaldir bunlar.

Ümit Karan ile girdiği pozisyonda da başarılıydı.Zamanlamayı iyi ayarlamasa hem sakatlanıp hem golü yemiş olabilirdi.Hafif şekilde sakatlanarak kurtuldu.

Lincoln ve Kewell'ın serbest vuruşlarında kendinden emindi.İyi yer tuttu.Geçen yıl Ali Sami Yen'de Edu ile ortak yapım bi faciaya yol açtıktan sonra bu maçta fazlası ile dikkatliydi çıktığı toplarda.

Genel olarak temiz maç çıkardı.Bir iki kurtarışı ile de maçın gidişatına tesir etti.


De Sanctis

Transfer edildiğinde üzülmüştü, zira ülkemiz liglerinde kalecilik yetenekleri açısından ilk 3’e girebilecek olan Aykut ziyan olacaktı klübede. Gerçekten de ziyan oldu Aykut’a.

Dün gece ki maçta De Sanctis gibi düz fizikli bir çizgi kalecisi yerine,ceza sahası içinde hareketli ve fazlası ile atletik bir Aykut olsa skor farklı olabilirdi.Neyse.

İlk gol de ön direkte adam paylaşımı ile ilgili bir sorun oldu ve golü yedi.Hatası yoktu diyip geçelim.

İkinci golde ters ayağı üzerinde yakalandı.Uzandı ama çıkartamadı.İşte tam bu golde “Aykut olsaydı..” dedim kendi kendime.Zira Aykut çok çabuk tepki verebilen ve çok sağlam reflekslere sahip bir kaleci.Futbol kaleciliğinden önce aldığı hentbol kaleciliği eğitiminin katkısı vardır muhakkak.Neyse,2.golü de savunma hatası olarak geçebiliriz.Ama 3.golde çok bariz bir hatası var De Sanctis’in.Uzanıp tutabileceği bir topu tutamadı ve gole sebebiyet verdi.Ayrıca serbest vuruş esnasında pek konsantre olmamış belli ki.Topa vuran adamın R.Carlos olduğundan haberdar değildi galiba.Ayrıca maç içinde meslektaşı Volkan bu tarz vuruşları hep kontrol ederek önlemişti.

4.golün artık maçın ölü dakikalarında gelmiş olmasından dolayı pek incelenesi bi yönü yok.Deivid çok iyi vurdu.1.sınıf kalecilerin dahi çıkaramayacağı bi şuttu.

De Sanctis ile ilgili bişey dikkatimi çekti ayrıca.Kale atışlarını çok zorlanarak kullanıyor.Ve isabet yüzdesi çok düşük.2 kez topu kendi yarısahası içinden taca yolladı.Bence önemli bi eksiklik.Ya bu atışları zaten kötü kullanan bi kaleci,yada kullandığı ayağı ile ilgili sorun var.Bilemiyorum.

3 yorum:

B. dedi ki...

Volkan 2 maçtır iyi nazarlara gelmesin!
de sanctis'te gereksiz bir transferdi
aykut falan daha iyi.

bu arada çok ilginç bir blog
alanında bir ilk olmalı

GK dedi ki...

tek bir mevki üzerine yazılan başka bir futbol bloguna rastlamadım bende.muhtemelen tekimdir.reklam gibi oldu biraz.

Roy Keane dedi ki...

Tamamen futbol üstüne yazsam ben de defans üstüne yazardım ama ortaya karışık işte.

ÇanakKALE... Memleketimizin ismi bile kale. Zırvalıyorum aldırmayın...