4 Mart 2009 Çarşamba

Maç İzlemek

Lazio-Juventus maçı için yazı yazma gibi bi düşüncem yoktu ama bu gece o kadar lezzetli bir maç tattık ki birilerine anlatmadan,bi yerlere yazamadan geçemeyeceğim.

Öncelikle bir maçı tv'den takip edeceksek eğer yayının kalitesi herşeyden önce geliyor.Ntvspor açıldığından bu yana yayın hususunda bir sıkıntımız yok,sağolsunlar en izlenesi maçları hep yayınladılar.Asıl yayını yapan italyan kanalı (ki sanıyorum Sky) bizim Lig Tv yayın ekibine ders vermeli.Atakları kesmeden pozisyonları tekrar ediyorlar,tribünlerdeki taraftarları gol anında gösteriyorlar,koreografi vs. olduğu zaman Lig Tv ve D-Smart gibi 2-3 saniye değil uzun uzun gösteriyorlar.Bir de Emre Gönlüşen o kadar akıcı o kadar güzel anlattı ki maçı takdir etmemek elde değil.Ertem Şener ve Emre Tilev gibi iki şaklabanı 1 hafta içinde ard arda dinledikten sonra bu maçta gerçek bir maç anlatımı nasıl oluyormuş hatırlamış olduk.

Maça gelecek olursak.Kısmen yedek oyunculara yer verilmiş olsa da tüm futbolcular maçı kazanmak için oynadı.Ne Juventus öne geçtiğinde yaslandı,ne de Lazio 2-1 ile yetinme çabası içine girdi.Yaşlı oyuncuların rölanti oyunlarına karşı genç oyuncuların heyecanlı istekli halleri çok hoşuma gitti.Fazla sayıda gol pozisyonuna girilmesi,pas hatalarının azlığı,oyunun gereksiz fauller ile kesilmemesi ile göze çok hoş gelen bir futbol çıktı ortaya.Ayrıca desteklediğim takımın da maçı kazanmış olması keyfimi ikiye katladı,onu da söylemeden edemem.

Para verip ne stadtan ne Lig Tv'den ne de D-Smart'tan böylesine hoş maçlar seyredemiyoruz ne yazıkki.Bizim liglerimizde bu kalitede oyunları izlemek hiç nasip olmadı,olmayacak gibi de.Bu sebepten yabancı liglerdeki futbol maçlarına muhtacız.Serie A'ya La Liga'ya Premier Lig'e zeval verme Ya Rabbi ! Amin.

3 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

maç yayınını yapan kanal rai sport'du. izledim ordan biliyorum :)

GK dedi ki...

RAI devlet televizyonu bide,bi bizim TRT'nin maç yayınlarına bak bir de RAI'ye.

alessandro del piero dedi ki...

olsun türk futbol tarihinin en büyük iki maçını (levent özçelik'e ve ömer üründül'e rağmen) trt'de izledim ya, o da yeterli bana :)