28 Eylül 2009 Pazartesi

Çek git bebeğim uzaklara

Bursa maçı sonrası Diyarbakırlı yöneticiler sanki el bombasının pimini çekecekmiş gibi "Çekerim bak yaklaşmayın valla çekerim takımı ligden" diye tehditler salladılar.Gerçi kimi tehdit ettiler,takımı çekseler kim "Aman yapmayın etmeyin" der orası meçhul.

Maçlarda taraftarları aleyhlerine yapılan tezahüratlardan şikayetçiler,fakat o tezahüratları hak etmediklerini gösteren tek bir hareketlerini göremedik devlet ittirmesinden sonra 2.kez çıktıkları Süper Lig maçlarında.Özellikle Fenerbahçe maçında yapılanları hatırladıkça Bursa'da gördükleri muamele "müstehak" gibi geldi bana.

Başkanın açıklamaları da enteresan,Fenerbahçe maçındaki olayları yönetime karşı bi provakasyon olarak nitelendirmiş,Bursa'da yapılanlar ise ülke adına ürkütücü seviyede siyasi olaylarmış,Diyarbakırspor Türkiye'nin takımıymış.Kardeşlik ve barış sürecindeymişiz vs vs..Bu kadar politik cümleden sonra Diyarbakırspor'un ajitasyon yolu ile 1-2 sezonu daha devlet eli yardımı ile Süper Lig'de geçirmesi muhtemel. Zira dönem "barış süreci,kardeşlik,dostluk" söylemlerinin en çok piyasa yaptığı dönem.

Diyarbakır yönetiminden kendini bilmezin biri de "Bursaspor'u Diyarbakır havaalanına indirmeyiz" demiş.Benim tanıdığım Bursalılar bu sözlerden sonra oraya ama uçakla ama trenle ama otobüsle gider "Türkiyenin takımıyız" diyenlere,şehir takımcılığı şehir takımı taraftarlığı nasıl olur ders verir.

Hiç yorum yok: