13 Ekim 2009 Salı

Bayrak Hadisesi - Texas'ın tavrı

Bir futbol maçının içi ancak bu kadar boşaltılabilirdi.Ermenistan maçının sportif manada hiç bir değeri kalmadı gözümde.Tamamiyle politik emellere alet edilmiş bir toplantı olacak.Maç demek istemiyorum zira gözler sahadan çok maç öncesi-sonrası demeçlerde,Ermenliler için alınan sıkı güvenlik önlemlerinde ve tribünde olacak.Saha içi aksiyonu önemini zaten günler öncesinden kaybetmişti.
Bir futbol müsabakasına bu kadar alakasız anlam yüklenince olağan durumlar da abartılı hale geliyor,demeçler şaşkınlık veriyor. Ermenilerin kışkırtılmaması amacı ile maçtan önce bir emniyet müdürü Texas taraftarı olduğu söylenen bir grup Bursasporluya vaaz verdi."Taş sopa yasak çakmak yasak bozuk para yasak" dedi,klasik cümleler zaten biliyoruz eyvallah amirim fakat "Stada Türk ve Ermeni bayrakları dışında bayrağın girişi yasak" cümlesi bi anlık durgunluğa sebep oldu.O kısımda herkesin beyninde aynı şimşek patlamış demek ki.

Eşşeğin aklına karpuz kabuğunu sokmak bu işte! Stada doluşturulacak binlerce apolitik devlet çalışanının zaten öyle bi niyetinin olması,olsa bile gerçekleştirmesi mümkün mü be amirim! Stada az sayıda girecek olan sivil vatandaşın ve bir grup Texaslının aklına Azeri bayrağı açma fikrini sen soktun.Vebali boynuna.Bursa esnafı şimdiden başlamış Azeri bayraklarını asmaya.Gaza gelen bir grup iş adamı da 10 bin adet Türk 10 bin adet Azeri bayrağını dağıttırmış.Tanıdığım milliyetçi Bursaspor taraftarları da yarın stadta bu bayrak olayına bi vurgu yapacaktır.Zaten 1-2 saat önce vali bey de kararından vazgeçmiş ve yolu vermiş "Bayrak sokma yasağı yoktur" şeklinde açıklamayı yapmış.

Yarın çok acayip bi olay bizi bekliyor.Sırf ne kadar bayrak açılacak tepkiler nası olacak Texas bi aksiyona girişecek mi bunları merak ettiğim için izleyeceğim.

1 yorum:

TA dedi ki...

bir tribün grubunun adı texas olması bana garip geliyor.yada simge nin timsah olması.alakasız ve uygun düşmeyen isimler.bursa gibi tarihi bir şehre yerel isimler bulunulabilirdi.bush un texas lı olması bile bu isimden nefret etmenin bir sebebi olabilir:)