24 Mayıs 2010 Pazartesi

Ne Acayip Forma

Geçenlerde blogdan bloga zıplarken Galatasaray'ın geçmişten güne kadar ki formalarını ve hikayelerini sergileyen bir blog gördüm. Forma hadisesi de ilgimi çektiğinden girdim baktım. Şaşırdığım "vay ananıavradını" dediğim tek forma ve hikayesi;



O dönemler (90ların başı) klüplerimiz forma üreticilerine "Bana 2 çubuklu, bi düz beyaz, bi parçalı, bi turuncu, bi de leopar desenli forma yap" diyemediklerinden Adidas, Umbro, Lotto ne üretir ise onu giyerler imiş.Galatasaray'da o sezon formaları için Umbro ile anlaşmış; "Bahtımıza ne çıkarsa" diye beklemeye koyulmuşlar. Her yıl alternatif 3.forma adı altında beyaz forma giyen Galatasaray'a o yıl Umbro tasarımcıları tıpkı Avrupa klüpleri gibi aykırı bir renk ile altenatif forma tasarlamışlar. Galatasaray malzemecisi sezon başı formaları açıp "Al Hayro yeşil kazak sana,Bülent 3 sana,Hakan 9 sana,Arif al 6'yı" derken bir de ne görsün; Masmavi kareli bir forma. Umbro tasarımcıları o dönem Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinden habersiz olmalı ki öyle bir forma yapmışlar Fenerbahçe giyse kimse "Aaaa Fener ne acayip forma giymiş lan!" demez. Hal böyle iken Galatasaray bu formayı hiç giymemiş sezon boyunca.

Galatasaray'ın bu hadisesini düşünürsek kim bilir zamanında forma üreticileri Beşiktaş için sarı, Fenerbahçe için siyah, Trabzon için yeşil forma tasarlamış olabilir.Belki de Çanakkale için bile turuncu forma falan üretmiştir bu şuursuz adamlar.Düşüncesi bile kötü.Forma dediğin arma renginde olur yahu.

2 yorum:

AcıbadeM dedi ki...

Eğer o sene denk gelip de Adana Demirspor ile oynamış olsalardı maç sonunda muhtemelen bütün Adanalı futbolcular rakipleriyle forma değiştirip kendilerine aternatif forma yaratmış olabilirlerdi. Armayı sök kendininkini dik, çık oyna :)

Yağız Gönüler dedi ki...

Çok farklı bi formaymış. Ben de rastlamadım hiç buna. Enteresan..