13 Ekim 2010 Çarşamba

Sakıp Aytaç - Galatasaray'ın Son Kalelisi

Dardanelspor'un son numarası Sakıp Aytaç. Geçtiğimiz sezon A takıma çıkarılıp sol bek ve sol açık olarak denendi. Bir yıl boyunca 18 yaşında bir futbolcu olarak Bank Asya 1.Lig tecrübesi edindi. Bu sezona da Dardanelspor'da ilk 11 oyuncusu olarak başladı. Adam eksilterek mesafe katedebilen, çizgide çok başarılı olan bitiricilik özelliği de mevcut süratli bir açık Sakıp.

Dardanelspor'dan aldığı 3 oyuncusundan da faydalanmış ve para kazanmış Galatasaray Adnan Sezgin ile bu geleneğini sürdürecek gibi görünüyor. Ümit Milli takıma seçildiği ilk maçında Sakıp'ı takip eden Sezgin devre arasında Çanakkale'ye gelip Niyazi Önen'in kapısını çalacak gibi. Dardanelspor'un ise Sakıp için ne kadar bonservis bedeli isteyeceği henüz belli değil. 2015'e kadar sözleşmesi bulunan oyuncu ise Galatasaray da oynamayı çok istediğini söyledi.

Hayırlısı olsun. Çanakkale bir yeteneğini daha futbol sahnesine sunuyor.

2 yorum:

Roy Keane dedi ki...

Çok yazık. Niyazi Önen gene ticarethane gibi yönetecek anlaşılan takımı.

İnşallah hiç olmazsa Kale, Bank Asya'ya çıkana kadar elinde tutabilir.

Not: Galatasaray'da oynamayı "çok istiyorum" demesi Çanakkale'ye saygısızlıktır.

GK dedi ki...

Galatasaray'da oynamak istediğini söylemesi ayıp değil aslında, "büyük klüplere satılmak üzere yetiştirilmiş" olduğunun farkında olan bi futbolcu için çok doğal bi söylem. Ha bizim için ızdırap verici o ayrı.