16 Eylül 2008 Salı

Mauro Zarate


Mauro Zarate

Dünya Gençler Şampiyonası'nda duymuştuk adını ilk defa.Arjantin'e kupayı kazandıran maçta Çeklere 1 gol atmıştı.Daha sonra ne yaptı nerelere gitti haber alınamaz olmuştu.Yaşıtları Agüero ve Messi büyük klüplerde devam ederken kendisi bi anda yok oluvermişti.

Sonradan öğrendik ki Velez Sarsfield'tan Katar takımı Al-Sadd'a gitmiş.Alayımıza"Bu yaşta bu para hırsı da nerden çıktı be çocuk" dedirtmiş,akabinde titreyip kendine gelip Birmingham'a geçmiş.Tabi kiralık olarak.

2007-08 sezonunun ikinci yarısında 14 maç oynayıp 4 gol atmış.Beklenen sıçramayı ise parladığı Dünya Gençler Şampiyonası'ndan 1 yıl sonra Lazio'ya (yine Al-Sadd klübünden kiralık olarak) transfer olarak yaptı.

Geç oldu ama güç olmadı.Lazio'da iyi bir hazırlık kampının ardından 10 Numaralı formayı sırtına geçirip ligin ilk 2 maçında 3 gol atıp "biz daha ölmedik be"şeklinde mesajını vermiştir.

Yetenekleri tartışılmaz,2 maçta kalitesini belli etti.Zaten Lazio'ya Arjantinlilerden başka kimseden fayda yok.Crespo,Simeone,Cladio Lopez,Veron ilk aklıma gelenler.Umarım Zarate'de bu saydıklarımdan biri gibi olup Curva Nord sakinlerinin gönlünde yer edinir.

Not:Hatta yer edinmiş bile.Taraftarlar kendisi için şöyle bişey hazırlamışlar.Karate Kid hesabı.


Hiç yorum yok: