9 Ekim 2008 Perşembe

Jaroslav Drobny


Çekler alttan bir kaç yetenekli kaleci daha çıkartırlarsa "İyi kaleciler nerelerde yetişir?" sorusuna İtalya ile beraber yanıt olacaklar.

An itibari ile en iyi 3 kaleci arasına 1 isim sokmayı başardılar.Petr Cech. Bunun yanında Avrupa'da üst düzey takımlarda oynamış Srnicek ve Blazek gibi kalecilerde Çek Cumhuriyeti'nde yetişti.Ama konumuz ne Petr Cech ne de diğerleri değil.Onları da yazarız boş bi zamanımızda.Bu yazıda konumuz Hertha Berlin'in 1 numarası Jaroslav Drobny.

Jaroslav Drobny 28 yaşında.Bir kaleci için en verimli yaşta yani.Boyu 192 cm ve 90 kg.Fizik olarak da gayet yeterli.

Kariyer olarak çok büyük takımlarda "henüz" oynamamış Drobny.1999'da ülkesinde Budějovice'de futbola başlamış ve kadroda bulunduğu 2 sezonun sonunda Panionios'a transfer olmuş.Kariyerinde en fazla forma giydiği klüp de bu Yunan takımı olmuş zaten.Panionios'da 4 sezonda 101 maç oynayıp Fulham'ın dikkatini çekmiş.Fakat hem Fulham'da hemde daha sonra transfer olduğu Ipswich Town'da 1 kez dahi forma giyememiş.

2.sezon boyunca 1 kez dahi forma giymeyen Drobny,2007 Ocak ayında Bochum'a kiralanmış ve belki de kariyerinin dönüm noktası bu transfer olmuş.Bundesliga'da Bochum'da ligin ikinci yarısındaki 17 maçın tamamında forma giymiş.Ve başarılı geçen bu 17 maçın sonunda Hertha Berlin kendisini transfer etmiş.

1 sezon boyunca Fiedler ile paylaştığı Hertha kalesinde bu sezon 1 numara olmayı başardı.En son oynanan Leverkusen maçında çok önemli 4 kurtarışa imza atarak 3 puanı Voronin ile beraber Hertha'ya kazandırdı.

Ayrıca Petr Rada göreve geldiğinden beri Çek Cumhuriyeti milli takımına da davet ediliyor.Tabi Petr Cech'i kesip kaleye geçmesi an itibari ile mümkün değil ama en azından elinde UEFA Kupası gibi uluslar arası bi platformda kendini gösterebilme imkanı var.Bunu iyi kullanabilir ise daha büyük takımlara transfer olabilir.Belki de Rensing'den illallah eden Bayern'in aradığı ilaç Drobny'dir.Kim bilir?

1 yorum:

GK dedi ki...

Drobny 2 gün önceki Hertha - Galatasaray maçında gayet başarılıydı.Lincoln'ün 3 şutunu çıkardı.Kanatlardan gelen her topu tuttu.Maçı Hertha 1-0 kaybetti ama zaten gol de penaltıdan geldi.

Bunu da not olarak düşelim.