27 Aralık 2008 Cumartesi

İstikrar


Souleymanou Hamidou.Afrika kıtasından kaleci transferinin ülkemizde revaçta olduğu bir dönemde gelmişti Çaykur Rizespor'a.İlk yıllarında kaleyi Murat Yiğiter ile paylaşmak zorunda kalmıştı.Zdravkov'un gelişi ile de Denizlispor'a geçmişti.Geçtiğimiz sezon sonunda 5 yılını geçirdiği Denizli'den ayrılıp Kayseri'ye transfer oldu.
Denizlispor'dan ayılışına Afrikalı futbolcuları klüpleri ile biribirne düşüren Afrika Kupasına sebep oldu belkide.Afrika Kupasına gittiği dönemde takımını kiralık verilmiş 2.sınıf kaleci Süleyman'a muhtaç etmişti.Ayrıca Servet'e son dakikada hediye ettiği goldetuzu biberi olmuştu.Sezon bitmeden Kayserispor ile anlaşması yüzünden kadro dışı bile bırakıldı.Fakat formu ile en çok tartışıldığı dönemlerde dahi 1 numara için hep vazgeçilmezdi.Denizlispor futbolcusu olduğu dönemde 136 kez ilk 11'de başladı.

Ligimizde bu denli fazla forma giymiş olmanın verdiği avantajı bu sezon sonuna kadar kullanıyor Kamerunlu kaleci.Kayserispor 2008-09 sezonunun ilk yarısında oynadığı 16 maçta kalesinde sadece 7 gol gördü ve ilk yarı itibariyle Avrupa'da en önemli 10 ligde en az gol yiyen 3 takımdan birisi oldu. Bu 16 maçın 16'sında da Souleymanou 90 dakika forma giydi.

Türkçe biliyor olması,futbolcuları,sahaları,rakipleri vs. tanıyor olması gibi kendi artılarının yanı sıra Tolunay Kafkas'ın gelişi ile daha karakterli bi yapıya bürünen Kayserispor savunmasının formu ve önünde oynayan Toledo gibi Saidou gibi tecrübeli savunmacıların oynaması da bu başarısında etkili oldu.

Souleymanou 35 yaşında.Yaklaşık 9 yıldır Türkiye'de ve klübü ile 2010'a kadar sözleşmesi var.Muhtemelen futbolu burada bırakır.Türkiye'de henüz kupa yada şampiyonluk görmedi.Şampiyonluk belki uzak ama bir Türkiye Kupası ile kariyerini taçlandırabilir.

1 yorum:

Roy Keane dedi ki...

Suleymanou berbat bir kaleci bence. Kayserispor'da az gol yemesinin sebebi Kayserispor defansıdır.Kaleye gelen 8 golden 7sini almış paşam içeri(: