25 Aralık 2008 Perşembe

Zigic yeniden Racing'de


Tükenmekte olan pivot santrafor neslinin son üyelerinden Zigic.Kızılyıldız'da geçirdiği 3 başarılı sezonun ardından büyük bir takıma transferine kesin gözü ile bakılan dev santrafor,çok da büyük olmayan bir miktarla orta halli bir İspanyol takımı Racing'e transfer olmuştu.Orda da başarılı olup asıl büyük transferini Valenica'ya giderek gerçekleştirmişti.Fakat bir türlü süreklilik sağlayamadı.Villa-Morientes ikilisinin gölgesinde kaldı.

Adı Türk takımları ile de sürekli anılan Zigic devre arası transfer döneminin ilk günlerinde Racing'e kiralık olarak geri döndü.Bu transferin kiralık olarak gerçekleşmesinin nedeniyse İspanya Futbol Federasyonu'nun uygulamakta olduğu transfer kuralı. Kurala göre; La Liga'da bir kulüpte forma giyen bir oyuncu kulübünden beş ve üzeri sayıda maça çıktıysa, sezon ortası başka bir La Liga kulübüne transfer olamıyor.Muhtemelen sezon sonu Zigic ya Racing'de kalacak yada başka bir klübe satılacak.

Unai Emery'nin Hildebrand'tan sonra takımdan yolladığı 2.önemli futbolcu da Zigic oldu.Bakalım Valencia bu 2 futbolcunun yerine transfer yapacak mı.

Hiç yorum yok: