22 Mart 2010 Pazartesi

İdeolojik Derbi St Pauli - Hansa Rostock



Evet Lazio-Livorno türevi bir derbi ile daha karşı karşıyayız. Avrupa Kerhane Başkenti,uyuşturucunun gripin gibi marketlerde satıldığı solcu,aşırı solcu,en solcu tribüncüleri bünyesinde barındıran, klüp içi türlü ilginçliklerle reklam olan St. Pauli ile Almanya'da futbolsever neonazilerin en yoğun olduğu, çikolatanın bile beyazının tüketildiği tribünlere sahip son Doğu Alman Hansa Rostock karşılaşıyor önümüzdeki pazar günü.

Her derbiye taraf olma ihtiyacımızı bu derbide ne yönde gidermeliyiz St Pauli'nin Almanya'daki Türklerle aralarının iyi olduğunu duydum.Hatta "Faşistleri S.ktir Edin Biz Hepimiz Kardeşiz" şeklinde Türkçe pankart açtıkları rivayet edilir ama uydurma da olabilir. Yine de ideolojilerinden dolayı 1-0 mağluplar.
Hansa Rostock'da aşırı sağcı,direkt kafa tascı.Acısından yenmiyor yani.Ama yine de sayıları günden güne azalan sağ görüşlü tribünlerin sol görüşlüler karşısında var olması gerekliliğinden yola çıkarak Hansa'yı destekleyebiliriz diye düşünüyorum.
Ayrıca ağızları ile kuş tutsalar bana yaranamayacak olan sadece adı Türkçe olan Almancı futbolculardan Deniz Naki'nin geçtiğimiz derbide yaptığı resimdeki harekette Hansa'yı desteklememe bahane olabilir.
Neyse izleme imkanı bulursak izlenesi bi derbi gibi. Hansa Rostock taraftarının da deplasmana giderken çıkaracağı olayları merakla bekliyorum.

Hiç yorum yok: