7 Kasım 2010 Pazar

Roma Morganti'ye Duacı

Sıradan bir hakem yönetimi ile oynanmış olsa beraberlik dışında hiç bir skorun ortaya çıkmayacağı maçı Morganti üstün çabaları 2 farklı hale getirdi. Roma için çalınan ilk penaltının aynısını, tam da gözünün önündeyken çalmadı. Mauri'nin Riise tarafından çizgi üstünde düşürülmesini es geçti. Bu pozisyonda Lazio penaltı kazanmalı, Riise mutlak gol şansını engellemekten oyun dışı kalmalıydı. Maç 2-0 iken Simplicio'nun elle oynamasını yine es geçerek Laziolu oyuncuları canından bezdirdi.

Sonuç olarak Roma ligdeki konumunu düzeltme adına ilaç gibi bir 3 puan kazandı. Lazio hala lider, oyun olarak galip geldikleri maçlardan daha farklı oynamadılar. Bence disiplinlerinden kopmadıkları ve konsantrasyonu kaybetmedikleri sürece kazanmaya devam edebilirler, tabi saha dışı faktörler ortaya çıkmazsa.

6 yorum:

Lenin dedi ki...

güzel yorumlamıssın resmen hakem faciasıyla mac kaybettik hani kotu oynasak sorun yoktu ama yenıldıgımız maclara bakıyorum ılk mac sampdorıa biz baskı yaptık biz pozisyona girdik ama cassona nun yetenekleriyle 2 1 kaybetmistik bu macta hakemle gitti , bazen bunlar olabilir ama lazio su futbolla ocak ayında lotitonun kadroyu daha zengınlestırecegıde dusunulurse sampıyonluga oynar

Ömer dedi ki...

O.Ç Totti'nin bir bildiği varmış ki Lazio ve penaltı laflarını aynı cümlede kullanmış 3 gün önce.

Riise'nin Mauri'ye yaptığı harekete nasıl penaltı verilmez, aklım almıyor. Bu kadar şerefsizlik olur mu yahu?

Lenin dedi ki...

arkadaslar bakarmısınız ikinci penaltı öncesi baptista nasıl almıs topu

http://sololalazio.blog.tiscali.it/files/2010/11/C_3_Media_1170018_immagine_oleft.jpg

GK dedi ki...

Mauri'nin pozisyonu kopma noktası. Lazio 1-Roma 1 ve Roma 10 kişi kalacakken oyun devam etti. Bence sahadışı işler de var. Lazio'nun yükselişini ancak bi Roma mağlubiyeti durdurabilirdi ki bunu başardılar.

Ömer dedi ki...

Rayting kaygılı olabilir birşeyler. Milan-Inter-Juve dururken bu pastayı bize yedirmezler sonuçta.

Roy Keane dedi ki...

Tabi canım kaç trilyonu iç etti birileri. Ben hakeme falan değil en çok Roma taraftarına bozuldum. Hakemle maç kazanıyorlar ve tribünü panayır alanına çeviriyorlar. Bunun adı onursuzluk değildir de nedir?

Bu konuda Türkiye'de bir maç var. Erciyesspor-Beşiktaş maçı. Penaltımız verilmemişti ve akabindeki pozisyonda Beşiktaş golü bulmuştu. Ancak maç sonunda Beşiktaşlılar sevinmemiş, aksine futbolcularımızı çağırıp lehimize tezahüratlarda bulunmuşlardı. Onurlu bir hareketti.

Tonla da örneği var bu tarz maçların ama Roma taraftarı sınıfta kaldı gözümde.