6 Ekim 2008 Pazartesi

"Eyvah çocuklar..."


A Milli Takımımızın 2010 Dünya Kupası eleme grubunda 11 Ekim'de İstanbul'da Bosna-Hersek'le, 15 Ekim'de deplasmanda Estonya oynayacağı maçlar için belirlenen aday kadro açıklandığında beynimde birden İlker Yasin'in o berbat sesi ile "Eyvah çocuklar.." repliği yankılandı.Neden mi?


Şundandır ki; Malumunuz ilk sıralara hep kaleciler yazılır ve kadroyu okumaya da kalecilerden başlanır.Kaleci isimlerini okudukça sanki takım gol yiyormuş gibi ezilip büzüldüm.Valla.


Volkan,Tolga,Serkan


Volkan zaten her zaman tam güven verebilen bi kaleci olmadı.En formda zamanları -ki 1-2 sezon öncesine tekabül eder- bile izleyenlerde hep tereddüt ve güvensizlik hissi uyandırmıştır.Schalke maçı,Galatasaray maçı,Çek Cumhuriyeti maçı ilk aklıma gelenler.Ve bu maçlar Volkan'ın formda sayıldığı dönemlerde oynanan ve Volkan'ın hataları ile damga vurduğu maçlar.Şu an ise Volkan formsuz ve neler yapabileceğini kimse kestiremiyor.Ahada Kayseri maçı ve Volkan 2 kez kalesini terk edip 2 kez gol yiyor.Aman yarabbi!

Tolga Zengin.Ah be çocuğum ne de güzel başlamıştı kariyerine,Avrupa'da son 3-5 senede sivrilen kalecilere benzer bi fiziği var Tolga'nın.Ayrıca kalecilik yetenekleri de iyi.Gel gelelim 2 maç üst üste hatalı gol yemeden tamamlamışlığı yok.Ayrıca 2 sezondur hasber kader kalede.Sakatlıklar,cezalar,diğer kalecilerin formsuzluğu vs vs. Milli takımda ciddiyeti olan bi maçta henüz oynamadı,oynayamayabilir de,zaten oynamayı hak edecek düzeyde de değil.Eminim ki Tony Sylva oynayacak duruma geldiğinde ne Trabzonspor'da ne de milli takımda Tolga Zengin ismini göremeyeceğiz.Bu haftaki Konyaspor maçının ve yenen gollerin de etkisi olacak bu duruma.
Serdar Kulbilge.Aslında oynadığı oyun açısından bu üçlü içerisinde en formda olanı Serdar.Amma ve lakin 6 lig maçında yenmiş 13,kupada V.Manisa'dan yenen 4 gol var ortada.7 maçta 17 gol yiyen babamın oğlu olsa şüphe duyarım arkadaş.Oynaması ufak bi ihtimal de olsa Serdar'da kadro da ismi görülünce "ulan başkası yok muydu be" dedirtecek cinsten.


"Başkası yok muydu?" demişken Rüştü geldi aklıma.Sakatlığı vardı,kesik yedi ve kaleyi Hakan Arıkan'a kaptırdı.Hakan demişken Jackson ne gol attı be! Sen de 35 ben diyim 40 metre...
Allah kaleciden yana bi sorun yaşatmasın inşallah.Yoksa hakikaten başkası yok.

2 yorum:

ziggytheking dedi ki...

bu ilker yasin'in "eyvah çocuklar"ını en iyi seslendirenlerden birisi de yavuz'un minibüsündek ilker tahsin tiplemesini yapan arkadaştır. saracoğlu'ndaki o meşhur ukrayna mağlubiyeti sonrasındaki "orda şevçenko'yu döndürmeyin" sözleri hala kulağımızda. hatt linki vereyim kendin dinle bıyır :)

http://www.youtube.com/watch?v=svbiaqhFFRc

GK dedi ki...

"Yapma Servet,yapma Rüştü ,döndürmeyin Shevchenko'yu"

Allah döndürtmesin.