30 Ocak 2009 Cuma

Barça'nın en zayıf halkası

Bu gece bir daha gördük ki dünyada savaşlar biter,herkes kardeş olur,ekonomik krizler atlatılır vs. ama bu Barcelona'nın kaleci sorunu düzelmez arkadaş.Özenle mi seçiliyor,gelenek haline mi getirildi anlamadım.Busquest,Baia,Hesp,Dutruel,Enke,Bonano,Rüştü...Benim gördüklerim bunlar.Kaleci transferinde sıfır isabet.Bu saydıklarım 1 numaralardı.12 numaralarda da durum farksızmış meğer.Jorquera sakatlanınca Celta'dan kiralanan artist Pinto'da yumurtlayan Barça kalecileri arasına adını yazdırdı bu gece.

Valdes de bu takıma yakışmıyor evet,ama şu yukarıdaki isimlerin hepsinden daha başarılı oldu şimdiden.Ve Valdes'i bu arkadaşlardan ayıran en büyük özelliği çocuk yaşta Barça alt yapısından yetişmiş oluşu.Hep yamalanmaya çalışılan mevkiye klübün kendi içinden kalıcı çözüm bulunmuş olması çok önemli.

Ayrıca yine Barça alt yapısında oynayan Olazabal Paredes adında çok yetenekli bir kaleci daha var.Son 15 yılda kaleci transferinde 7de 0 yapmış olan Barça bence alt yapıdan kaleci çıkartmaya oynatmaya devam etmeli.Valdes'in arkasına sağdan soldan kiralama kaleciler değil yine klübün kendi bünyesinden genç kaleciler monte edilmeli.

Bu yazıyı yazmama sebep olan yazıyı yazan Tardini Büfe yazarı abimize de teşekkür ederim ayırca."Ben nası kaçırdım lan bunu" etkisi yaptı yazdığı Pinto yazısı bende.

Hiç yorum yok: