19 Ocak 2009 Pazartesi

Lazio 1 - Juventus 1

Tamam,seviyoruz bu takımı da kredisi ne kadardır bizde,nelere katlanırızda nelere gelemeyiz mevzu bahis bu klüp olunca? Kahvaltı öncesi uyku mahmurluğu ile "Dardanelle Lazio maç yapsa kimi tutarım?" gibi yada "Ulan Olimpico'da maç seyretsem o İtalyanca marşlara eşlik edebilir miyim? Bi kaç marş ezberlesem mi acaba" diye sorular sordum bünyeye.Tam yağlı Ezine'yi mideye indirince kendime geldim.Çaydan bi fırt çektim,maç saatini beklemeye koyuldum.

Bi kaç uydu anten ve kablo uğraşı bir kaç televizyon taşıma indirme kaldırma işlemi ile odama kurdum tesisatı.Lazio maçına kadar geçen süre zarfında Atalanta'nın (hatta sadece Doni'nin) Inter'i mağdur edişini,Mourinho'nun 90 dakika boyunca "Abi noluyo ya" şeklindeki ifadesini seyrettim.

Maç saati geldi çattı.Ercan Taner sesi bende Allen Road etkisi yapıyo,korku gerilim heyecan vs vs. Sıradan,olaysız bir Serie A maçı bile bir kupa finali heyecanı uyandırdı bende.
Lazio 2-3 yıldır sankı hasbelkader kazanıyor izlenimi yaratıyor bende.Delio Rossi iyi hoca,istikrar sağladı hafiften,tribünle de arası iyi ama hep korkak oynatıyor takımı.Rocchi ve Pandev'e top gelene kadar can çekişiyoruz resmen.Dün de ilk 20 dakika dışında yine böyle bir oyun seyrettik Lazio'dan.Ortasahanın ortasında 1 tane daha kreatif bir futbolcu olsa o Juve'ye neler yapacaktı Rocchi ve Pandev.Topu kanatlara taşıma sevdası bitirdi işi.Zarate gibi adam eksiltebilen,dikine oynayabilen bi adamı dahi sol kanada mahkum etmiş Rossi.Halbuki ağır Juve savunması arasında Pandev ve Rocchi'ye bi çok final pası gönderebilirdi.
İlk 20-25 dakika çok net pozisyonlar görmesek de kontrol hep Lazio'da idi.Ledesma'nın şans golü Manninger'in tam da "Buffon'u aratmadı valla" dedirtmesine çeyrek kala hata yapması ile 1-0 oldu skor.

Kalan 20 dakikada ve 2.yarıda da sadece Juventus'u seyrettik desem yalan olmaz heralde.Melberg muazzam bi kafa golü attı.Carrizo yine kapattığı köşeden gol yedi.Büyük maçlarda çuvallama geleneğine devam etti. Bütün ofansif aksiyonlarını Zarate'nin kontralarına bağlamış bi Lazio'dan gol beklemiyordum artık.1-1'e hem Rossi hem oyuncular hem taraftar hem ben fit olduk sanki.Ofansif yönü pek değişmese de defansif olarak çok diriydi takım.Radu,Rozehnal,Diakite çok başarılıydı.

Maç boyunca Juventus'un kaleye yakın bi noktadan frikik kazanmasından tırstım,yalan yok.Del Piero boş geçmiyor,e Carrizo'da pek yatkın böyle goller yemeye.Ortam müsaitti,ama frikik olmadı çok şükür.

Hakem de 10 numara maç yönetti.Türkiye liglerinde böyle çatır çatır oynanan/oynatılan bi maç seyretmek mümkün değil.Güzel maçtı,Serie A'yı beğenerek izledik izliyoruz izleyeceğiz.

2 yorum:

Ömer dedi ki...

Lan ne bicim resim bunlar, top gozukmuyor neredeyse.

GK dedi ki...

Olm bunlarda geçen sezonki maçın resimleri zaten :D dur bari manninger'in golü yediği fotoyu ekleyeyim.