13 Şubat 2009 Cuma

12 - Volkan Babacan

Süper Lig ekipleri arasında yerli kaleci geleneğini en uzun süre devam ettiren klüp Fenerbahçe.Rakiplerinin aksine son 20 yıldır hep Türk kaleciler ile mücadele veren Fenerbahçe'de Engin İpekoğlu ile başlayan Rüştü Reçber ile tavan yapan Volkan Demirel ile süren milli takım kalecileri serisinin son üyesi de Volkan Babacan olacak sanırım.

Klübü Fenerbahçe'de doğal olarak pek fazla izleme şansımız olmadı Volkan'ı,izlediğimiz maçları da kayda değer maçlar değildi.Fortis T.K maçlarındaki ciddiyetsizlik malumunuz.Sadece sezon başında 0-0 biten Kiev maçında oynadı.Bunun dışında kendisi hakkında değerlendirme yapılabilecek ayardaki maçlar hep milli takımın alt yaş gruplarındaki maçlar oldu.Özellikle Genç Milli takımımızın 4.olduğu 2005 Dünya Gençler Şampiyonası'nda çıkardığı maçlarla ilk defa adını duymuştuk.Şimdilerde Trabzonspor'un yedek kalecisi olan Onur Recep Kıvrak ile kaleyi paylaşmışlardı.O dönemden takım arkadaşları Caner Erkin,Nuri Şahin,Uğur Uçar U21 yüzü görmeden hem milli takımda hem de yetiştikleri klüplerinde A takım seviyesine yükselirken o Fenerbahçe'de PAF takım kalecisi olmakla yetindi.Volkan-Rüştü-Serdar 3lüsünün ardında forma şansı bulması mümkün olmadığı için İstanbulspor'a kiralandı fakat orada da sadece 13 maçta oynayabildi.
Aslında bu tarz genç kalecilerin ülkemizde klüp takımlarından ziyade milli takımın alt yaş gruplarında oynayarak sivrilmesi daha olumlu oluyor sanırım.Zira o yaşlarda klüp takımlarında elde etmeleri mümkün olmayan uluslararası tecrübeleri milli takımın bu yaş gruplarında elde etmeleri güzel.Fakat yine de belli yaşı aşmış kalecilerin özellikle artık U21 seviyesini de geçmiş olanların kati suretle klüp takımlarında oynatılması gerekiyor.Volkan Babacan'ın da bu dönemi yaklaştı sanki.50'ye yakın milli forma giymiş bir kalecinin Fenerbahçe olmasa da (ki olsa ne güzel olur) en asgarisinden bir Süper Lig takımında 1 numara konumunda bulunması gerekiyor.

Bu sezonun başında büyük Volkan'ın yediği hatalı gollerden sonra bir dönem kale için o düşünüldü.Fakat Aragones hem kendini hem de bu 2 Volkan'ın başını yakmamak adına Volkanların Demirel olanı ile devam etme kararını aldı.
Gelecek sezon Volkan Demirel'in takımdan ayrılacağı söylentileri,1 numara için yabancı bir kaleci transferinin düşünüldüğü dedikoduları arasında Volkan Babacan'ı kalede görebiliriz.Son 20 yılda Fenerbahçe kalesini korumuş Engin İpekoğlu gibi kısa,Rüştü gibi zayıf yada Volkan Demirel gibi balina fizikli değil bu çocuk.Gayet atletik,iyi pozisyon alıyor,topu oyuna sokma hususunda da gayet başarılı.Ayrıca Murat Şahin,Oğuz Dağlaroğlu,Recep gibi yetenekleri sınırlı,fiziksel olarak yetersiz kalecilere dahi kalesinde şans veren Fenerbahçe Volkan Babacan gibi bir yeteneği harcamayacaktır,eminim.

9 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Volkan Babacan'ın 1.kaleci olması gerçekten çok sevindirici olur, ama yaptığı hatalara pek tahammül edemezler. Sanki Volkan Demirel hiç hata yapmıyormuş gibi..

GK dedi ki...

Fenerbahçe kalesine geçen her kaleci eleştirilecektir zaten,bu kaçınılmaz.Volkan'da bunu bilerek kaleye geçecektir.Bence bunları aşacak olgunlukta.1 sezon,en fazla 2 sezon sonra kale bu çocuğun olmalı.

Ömer dedi ki...

Tony Schumacher miydi neydi adi. O adami unutmussun, son 20yilda hep yerliler korudu Fenerbahce'nin kalesini derken.

Bir de Enke faciasi var ki, bizim icin tadindan yenmez bir tecrubeydi.

Turgay Keskin dedi ki...

En unutulmayacak adamdır Schumacher. Sarı kaleci kazağı ve şapkası. Onu seyrettikçe kışlık eldivenlerle kalecilik yapardım :]

Arkhe dedi ki...

Volkan Babacan'ı izlediğim ilk Fortis maçında bile çok beğenmiştim. Heyecanlı değildi, kendine güveni yüksekti. Yani elinin ayağının titremediği, rahat olduğu görülebiliyordu ki bu o stadda maça çıkan bir genç kaleci için çok olumlu bir şey.

Kaleciliğini de beğeniyorum ama keşke 4-5 cm daha uzun olsaydı..

GK dedi ki...

@Ömer
Toni Scumacher 1991'de ayrıldı Fenerbahçe'den.Onun yerine gelen Engin İpekoğlu'ndan (ki sizden gitmiştir Fenerbahçe'ye,zamanında onlar sizden futbolcu alıyomuş :D )sonra Fenerbahçe kalecisi yabancı kaleci oynatmadı. O zamandan bu zamana 1 maçlık bi Enke olayı dışında yabancı kaleci hatırlamıyorum Fenerbahçe kalesinde.Nerdeyse 20 yıl işte rakamlara çok takılmayalım :D

@Arkhe
1,92 Volkan'ın boyu,yeterli bence.

smlnl dedi ki...

hiçbir zaman tutmayacağı gibi yine tutmayacak.

Fenere hiç belli olmaz sayın Vito.

GK dedi ki...

tutar,tutmalı sayın iso.milli takım kalesine sen mi geçicen bu çocuk tutmazsa :D

Arkhe dedi ki...

1.92ymiş harbiden :s

Hiç bakmamıştım ve 1.85 falan sanıyordum. :s

Teşekkürler :)