20 Şubat 2009 Cuma

Che Portiere! - Jeremie Janot

"Kaleciler hafiften deli olur" diyen abilere amcalara kızıyordum da bu adamın varlığından haberdar olduktan sonra vazgeçtim.Şekil itibari ile kaleciden,sporcudan ziyade "Şovumu yapar alkışımı alır kaçarım babuş" mantalitesinde bi akrobat gibi.

Fransız geleneği 16 numaralı kaleci formalarına yeni bi soluk getiren Janot bu güne kadar işte bu enteresan formalarla sahaya çıktı;

Çılgın ama bir o kadar da başarılı,istikrarlı bi kaleci Janot.Kariyerinin tek klübü olan St. Etienne'de 1996'dan bu yana yaklaşık 250 kere forma giydi.Taraftarın en sevdiği isimlerden biri,ayrıca takım kaptanı.2010 DK elemeleri öncesinde kalesi için belirsizlik olan Fransa Milli Takımı için de adı anılıyordu fakat Domenech yine tuhaf tercihlerle kaleye Janot'un yerine genç tecrübesiz Lloris ve Mandanda'yı ve hatta Marseille'nin kapı dışarı ettiği Carrasso çağırdı.Fiorentina kalecisi Frey gibi Janot'da Domenech'in Fransa Milli takımından ayrılmasını 4 gözle bekliyor.

İşte bu kısa boylu renkli formalı klasik kısa boylu 16 numaralı Fransız kalecinin kurtarışları;



2 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Entresan bir kaleciymiş gerçekten...

Manu dedi ki...

geç oldu bu yorum ama janot bizim canımızdır, kanımızdır. takımına ve taraftar grubuna baglıdır. en alt sagda green angels logolu formasından anlaşılacagı üzere. ayrıca kafasında bir adet dövme bulunur abimizin. evet kafasında :)