12 Şubat 2009 Perşembe

Derbi ateşi sardı gönlümü; Inter vs. Milan

Pazar saat 21.30'da Giuseppe Meazza'da oynanacak derbi için hafiften adrenalin salgılıyor bünyeler,midelerde karıncalanma başladı.

Milan'ın kazanmak zorunda olduğu bariz.Inter kaybederse her türlü telafi eder de Milan kaybederse neler olacak neler.Sky Italia olası bir Inter mağlubiyetinde Ancelotti'ye yol verilip Donadoni'nin takımın başına getirleceği haberini yayınladı.Ne derece doğru bilinmez ama Ancelotti'nin de kredisi dolmak üzre sanki.Kaka sakat ve maça yetişmesi zor.Klüp doktoru Jean-Pierre Meersseman Kaka'nın sadece maçın son bölümlerinde oynayabileceğini açıkladı.Kaka'nın rolünü bu maçta Ronaldinho üstlenecek.Ayrıca uzun süredir sakat olan Nesta takım ile çalışmalara başladı.Maç kadrosuna alınıp alınmayacağı henüz belli değil.
Diğer tarafta Mourinho'da ise sakatların iyileşmesi sevinci var.Takımını pazar akşamına tam kadro olarak hazırlayacak Portekizli antrenör.Materazzi,Chivu sakatlıktan çıktı,Samuel ve Maicon'un da katılımı ile savunmasında sıkıntı yaşaması beklenmiyor.Ortasahada Cambiasso,Stankovic,Zanetti ve Muntari'nin oynaması beklenirken Fransız ön libero Vieira'yı hazırlık maçındaki yorgunluğu ve bir sonraki Man.Utd. maçını da düşünerek yedek bekletecek.Forvette ise Zlatan ve cezası biten Adriano'nun oynamasına kesin gözü ile bakılıyor.
Zlatan demişken,Milan kalecisi Abbiati "Ben ve Julio Cesar'ın da omzunda çok yük olacak ama maçın skorunu kalecilerden ziyade Zlatan ve Ronaldinho'nun formları belirleyecek" dedi.Ayrıca meslektaşı Julio Cesar'ı överken "O dünyanın en iyilerinden biri olma yolunda ama en iyi Buffon" diye de ekleme yapmış.Güney Amerikalı kalecileri kıskanmış sanırım.

Pazar'a daha çok var bi posta daha derbi haberlerinden derleme yapabilirim.Özellikle Mourinho'nun maçtan önceki açıklamalarını dört gözle bekliyorum.

Hiç yorum yok: