9 Şubat 2009 Pazartesi

Che Portiere! - Frey

Peruzzi'nin Lazio'ya transferinden sonra Inter kalesine 19 yaşında gencecik bir Fransız geçmişti.Pagliuca ve Peruzzi'nin ardında 2 sezon bekledikten sonra kaleyi devralan bu marjinal görünümlü,genç ve tecrübesiz kaleciye Inter 1 sezon sabredebildi.Verona ve Parma'da geçen 4 sezonun ardından kariyerinin en formda günlerini yaşayacağı Fiorentina'ya geldi.Inter'in 1 yıl sabredebildiği o genç kaleci artık Serie A'nın en başarılı 3 kalecisinden biri durumunda.Geçtiğimiz Lazio maçındaki kurtarışlarıyla da gelecek yıl o çok istediği "Yılın Kalecisi" ödülünü Buffon'dan kapabileceğini gösterdi.Fransa milli takımı için ise Domenech'in kovulmasını beklemek zorunda.

İşte Frey'in bu sezon oynadığı maçlarda yaptığı kurtarışlardan bir kaçı;

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kesinlikle çok iyiydi lazio maçında. fiorentina kazandıysa freyin sayesinde kazandı bu maçı

firat selcuk dedi ki...

hazır buffon da sezonun yarısını sakat gecirmisken odulu kime verelim diye dusunmemeli italyanlar..

GK dedi ki...

2007 yılının da bir kısmını sakat geçirmişti Buffon,o yıl ödülü Peruzzi'ye vermişlerdi.Bu yılda Frey alabilir.

kutay dedi ki...

inter nasıl bir sezon dayandı hayret. o sezon yanılmıyorsam 2000-2001di hakan falan vardı kadroda. inter rezaletti ve kadronun tek olumlusu frey'di. sonra toldoyu aldıar freyı yolladılar.
o zamanlar bıızm tayfa frey cok ıyı kaleci olacak dıyorduk, inter yollayınca kendimden şüphe ettim.
demek kı sorun bız de değilmiş.

GK dedi ki...

o zamanlar Frey için "iyi kaleci olacak" derken Toldo için de "en iyi kaleci" diyoduk.Hollanda maçı sonrasında bu Toldo İtalya'da ilah olmuştu neredeyse.Dolayısı ile Frey'in yetenekleri,gelecek vaadetmesinin fln esamesi okunmadı.