16 Şubat 2009 Pazartesi

Bir programın daha sonuna geldik

Juventus'un Sampdoria'ya kaybettiği 2 puandan sonra bu geceki maç Milan açısından daha da önemli hale gelmişti şüphesiz.Derbinin ilk dakikalarında sezonun ikinci yarısındaki tüm maçlar gibi daha baskılı oynayan topa hakim bir Milan seyredeceğimi ummuştum lig sıralamasındaki bu durum nedeni ile.Gelgelelim Inter son 2 sezondur yaptığı gibi hevesleri kursakta bırakma geleneğini sürdürdü.7 puan fark attığı rakibinin puan kaybı yaşadığı haftada,mutlak kazanmak zorunda olan rakibine karşı,hemde hafta içi çok önemli bir Man.Utd. maçı oynayacakken bu denli oyuna hakim bir Inter beklemiyordum.
Mourinho'nun haftaiçinde takımın kilit oyuncularından biri Vieira'yı Man.Utd. maçına saklayacağını açıklamasından sonra Milan karşısında rölanti bir oyun oynayacakları belliydi.Yine de maçın ilk 25-30 dakikasında tempoyu belirleyen taraf Inter'di.Ibra ve Adriano'yu besleyen Muntari Stankovic ve Zanetti ile Inter gole daha yakın oynayan takımdı ki bu dakikalarda Maicon'un kestiği ortada Adriano tartışmalı bir gole imza attı.43.de de Ibra'nın servis ettiği topta Stankovic 2. golü attı.Maçın henüz başında kaçırdığı o mutlak golü de telafi etmiş oldu. Milan ilk yarıda final pası üretmede büyük sıkıntı çekti.Kanatlara işlerlik kazandıramadılar.Özellikle Seedorf oyun kurmayı bir türlü beceremedi ki o anlarda Milan taraftarları hep Kaka'yı anmışlardır eminim.Beckham önceki maçlarının aksine etkisizdi,Pato çok yalnız kaldı.
2.Yarı başlarken herkes Inter'in farkı açacağını düşünüyordu sanırım.Fakat defansif oynamayı unutan Maicon ve Zanetti'nin kanadından Ronaldinho ve Jankulovski tehlikeli bindirmeler yapmaya başladı.Milan'ın tamamen hücumu düşündüğü dakikalarda Inter kontralarla gol aradı.Ibrahimovic'in pasında Maicon'un savunmanın arkasına sarktığı pozisyonda Abbiati ortasahaya kadar çıkarak atağı bertaraf etti.Maç 3-0 olabilecekken bu pozisyonun devamında Jankulovski'nin pasında Pato golü attı.Beckham'ın yerine giren Inzaghi'nin girdiği pozisyonlar ve sayılmayan golleri de heyecan yarattı bünyelerde.Ofsayta yakalanma hastalığı tedavisi mümkün olmayan bir hastalıkmış bu gece Inzaghi ile tekrar gördük.Vieira'nın ve Burdisso'nun da oyuna girmesi ile Milan'ın zaten aşamadığı Inter savunmasını aşması o dakika itibari ile mümkün olmadı.
Maçın son 10 dakikasında Inter farkı arttıracak 1-2 pozisyon daha bulsa da Abbiati gayet yerinde hamlelerle topu bloke etmeyi başardı.Milan'ın maç boyunca ayakta kalan tek oyuncusu belki de Abbiati idi.

Maldini'nin de son derbisi oldu sanırım bu maç.Adriano ile girdiği ikili mücadeledeki hali ile Serie A'da oynamak için artık yeterli kondüsyonunun kalmadığını kendisi de gördü sanırım.

Netice itibariyle Inter bu sezon da Serie A'da heyecansız son 5-6 hafta yaşatacağını gösterdi.Juventus ile puan farkını 9'a yükseltti.Artık tüm güçlerini tüm motivasyonlarını Şampiyonlar Ligi maçlarına yönelteceklerdir.

Hiç yorum yok: