3 Şubat 2009 Salı

Bıkmadık mı?

Irk,ırkçı,ırkçılık,ırkçısın,ırkçılar vs... Ocak ayının 27sinden bu yana herkezin ağzında sakız misali ırk kelimesinin türlü türkü çekimleri. Artık her 3Büyük - Sivasspor maçında bunları duyacağız,çok belli.

Sivaslısı,Beşiktaşlısı,Fenerbahçelisi hatta duruma göre Galatasaraylısı,çok sıkışıra diğer Anadolu takımlarının taraftarları bile her benzer olayda ısıtıp ısıtıp önümüze sunacak Balili'nin maruz kaldığı o "çok vahim çok dramatik çok üzücü" olayı.Sol tandanslı tribün oluşmuları (-penChesi) Balili'yi bağrına basacak,Galatasaray tribünlerini ayıplayacak,hatta küfredecek,tribün liderleri çıkıp "Balili bizim kardeşimiz,yaşasın halkların kardeşliği" klişesini vericek alttan alttan.Pankartlar açılacak,"Kahrolsun Irkçılık" yazısının yanında anarşizmin A'sı gözümüze batacak.3 Büyüklerle de sınırlı kalmayacak.Tribünde taraftarını görmediğimiz takımların o görünmeyen taraftarları bile sosyal mesaj verecek.Bkz:Alkaralar.Kahrolsun Irkçılık, Yaşasın Balili şeklinde kınama yazısı yazıp,6 yılda bu ülkeden bilmemkaç milyondolar para kazanmış Balili'den tribün emekçisi olarak bahsedecek."Reis" lakablı milliyetçi Sivasspor antrenörü bile insan hakları savunuculuğuna bürünecek.
Federasyon başkanı; "Aman ha sağda solda reklam etmeyin bu olayı,UEFA çok büyük ceza verir" demiş.Bilmez ki Avrupa'da o gıpta ile baktığı ülkelerde bu olaylardan her ay en az 2-3 tane olur,UEFA federasyonu değil klübü cezalandırır.Farketmez ki bu UEFA'nın çükü o Avrupa devi ülkelere değil sadece bizim federasyona kalkar.

Bugün Sivasspor'un penaltılar ile kazandığı maçın başında da sonunda da hep bunu duyduk.Ana haber bültenlerinde dahi Balili'nin ne kadar mazlum,ne kadar Türk dostu,ne kadar sevimli biri olduğundan bahsedildi duruldu.Türk vatandaşlığına başvurumuş İsrailli arkadaş,bu mevzudan sonra "kirlenen" imajımızı temizlemek için hiç bekletmeden hemen dahil edilir vatandaşlığa.Severiz biz tokadı attıktan sonra "Aaa acıdı mı lan? Gel öpeyim de geçsin" triplerine girmeyi.Bir de kendimizi boklamayı,Biz türkler... diye başlayıp kendimize giydirmeyi pek severiz.Bir şeyi 40 defa söylersen olurmuş ya; memlekette olmayan,en azından Avrupa ülkelerine göre çok az olan ırkçı söylemler hortlatılacak diye korkuyorum.

Bu arada Balili'de ayarı iyi verdi,ne şişi yaktı ne kebabı.Galatasaray taraftarını genellemeden halka şikayet etti,diğer klüp taraftarlarını ve yöneticilerini ayrıca çok duyarlı spor medyamızı da arkasına aldı.Hem Balili hem de diğer tüm yabancı futbolcular Türkiye'ye şükretmeliler.Ağızları açık seyrettikleri o büyük Avrupa liglerinde ırkçılığın daniskası var.Ve o büyük Avrupa ülkelerinde "bana ırkçılık yaptılar" diye ağladıklarında arkalarında bu denli büyük bir kamuoyu desteği bulamazlar.Şükretsinler.

Hiç yorum yok: